top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureevelin

Építés utáni takarítás


A héten egy generálkivitelezőnek végeztünk átadás előtti takarítást egy gyönyörű, igényesen elkészített lakóházban.

A kivitelezők általában apait-anyait beleadva dolgoznak, hogy időben és magas színvonalon elkészüljön a családi otthon és púp a hátukon az építésből származó elkerülhetetlen szennyeződések eltávolítása. Erre általában a gyors, olcsó, egyszerű megoldást keresnek.

Sokszor találkozunk lelkes rokonnal, napi takarítást végző otthontakarítóval vagy a nénivel a szomszédból aki "szívesen megcsinálja olcsón".


Pedig az építés utáni takarítás nem egyszerű feladat. Minden felületet cementfátyol borít, ami beveszi magát a résekbe, sőt a bútorok belsejébe is. Az eltávolításához speciális tecnológia és speciális tisztítószer szükséges. Szinte mindig előfordul, hogy 1-1 festék, beton vagy glett folt kerül a padlóra, ablakra, csaptelepre. Ha kellő tapasztalat nélkül vágnak bele ennek lekaparásába, akkor könnyen megsérülhet a kényes felület.

Ráadásul nem olyan gyors és könnyű munka, mint amilyennek először látszik. Mi ezt a 250m2-es házat 4 emberrel takarítottuk 2 napig. Általában meglepődve tapasztalják akik 1-2 emberrel vágnak bele, hogy az első nap végére szinte semmi nem látszik a kemény munkából.



Ez a kivitelező jól döntött és minket hívott. Így se cementfátyol, se karc, se bosszúság, csak ragyogó tisztaság.

Reméljük a beköltöző család is elégedett lesz az eredménnyel.

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page