top of page
Blog: Blog2
  • Writer's picturelaszlonorbert

Építőipari takarítás - egy kicsit másképpen

Updated: Jun 4, 2021

Az elmúlt napokban, egy új, a maga nemében nagyon izgalmas Építőipari takarítási projektet fejeztünk be. A feladat egy gyönyörűen felújított és átalakított kormányhivatali iroda, építés utáni durva és pipere takarítása volt - de a projekt különlegességét nem ez adta...


A megbízás - 2 szinten megközelítőleg 3500 m2 iroda, közösségi tér és kiszolgáló helyiségek teljeskörű takarítása volt.


Ez önmagában rutin feladat egy takarító cég számára. Ami a projekt egyik különlegességét adta az az, hogy a takarítási feladatok a kivitelezés ütemét lekövetve - szakaszokban történtek meg - tehát a durva takarítás (építési törmelékek eltávolítása, portalanítás, külső ablaktisztítás, külső párkányok tisztítása, magasban történő ablaktisztítás, festék és glett maradványok eltávolítása) a megrendelővel napi szinten egyeztetve szorosan követte a munkálatok befejezését az egyes területeken.


A következő lépésben elkezdtük a pipere takarítási feladatokat, de ezeket is területekre osztva, gondosan átgondolva, megtervezve. Ekkor már látszott, hogy a munkálatok elhúzódása miatt - szükség lesz egy utolsó " nagy rohamra " amikor a munkások levonulása után - még egyszer minden kritikus felületet (mosdók, párkányok és padozat) átvizsgálásra és takarításra kerül.


Az utolsó "nagy roham" során- komoly kihívással szembesültünk. Hogyan lehet majd 3500 m2 hideg és meleg burkolatú padozatot egy olyan helyen megtisztítani, ahol rengeteg helyiség van, és ezek 2 szinten oszlanak el - és erre van 1,5 napunk.


A kézi felmosás szóba sem jöhetett - hiszen a rengeteg por miatt, az nem hozott volna megfelelő minőségű eredményt.

A hagyományos gépi felmosás (súroló vízszívó automatával), szintén nem a legideálisabb megoldás, hiszen ez sokszor nehézkes (pl. szintek között mozgatni a gépet), illetve ez nem fért volna bele a 1,5 napba a szükséges akkumulátor töltési időket figyelembe véve.


Nekünk egy könnyű, mobilis, gazdaságos, gyors és 24 órában használható megoldásra volt szükségünk.


Mivel itt a Freedom Clean-nél, mindig minden körülmények között keressük a kihívásokat, ez a feladat nem riasztott el bennünket. Ezért az I-Team Magyarország képviselői tanácsára, a feladathoz egy I-mop XL súroló vízszívó automatát vetettünk be tesztelés céljából.


Az eredmény szakmai szemmel lenyűgöző. A 3500 m2 padozat végső (pipere) felmosásához, mindösszesen egy könnyű ipari porszívóra, egy I-mop XL-re , egy Vileda Professional felmosó szettre ( a sarkok kitörléséhez ) és ½ flakon padló tisztító koncentrátumra volt szükségünk.


Az I-mop XL a 1,5 nap során csak annyira állt meg, hogy leengedjük a szennyes vizet, feltöltsük tiszta vízzel és vegyszerrel, akkumulátort cseréljünk benne - és hogy a gép kezelését egy friss ember vegye át. Ez alkalmanként nem tartott tovább 5 percnél - és már folytatódott is a munka.

Ezzel egy újabb sikeres projektet zártunk, amely a a Freedom Clean-től megszokott magas minőségben, a megadott határidőre elkészült - a megrendelő megelégedésére.


És a végeredmény :



Minőség, Innováció, Partneri kapcsolat - ezek a Freedom Clean értékei


Köszönjük a lehetőséget és a bizalmat, hogy erre a takarítás projektre a Freedom Clean csapatát kérték fel.

Recent Posts

See All
bottom of page