top of page
Blog: Blog2
  • Writer's picturelaszlonorbert

Emelt fejjel

Ma már egyre több ügyfél ismeri fel a 4D takarítás ( padozat, falak, plafon, légtér ) jelentőségét és előnyeit.


Az utóbbi időben egyre több megkeresést kap a Freedom Clean, amikor ügyfeleink gyors és hatékony megoldást keresnek a sokszor 3-4 m vagy akár jóval magasabban lévő gépészeti, légtechnikai csövek, vezetékek, kábelcsatornák tisztítására és megfelelő portalanítására.

Hogyan lehetséges ez költséges és nehézkes állványozás vagy emelőgép nélkül?

A következő sorokat főleg üzemeltetéssel, karbantartással foglalkozó szakemberek figyelmébe ajánlom...



Lehet szó akár ipari gyártó üzemről, műemlék jellegű épületről, élelmiszer üzletről, irodáról, festőüzemről vagy bármilyen más létesítményről, a plafon és a plafon közelében lévő gépészeti, légtechnikai csövek, kábelcsatornák tisztítása mindig jelentős kihívást jelent. Ennek okai a magasság ( sokszor akár 6-7 m ) , illetve az, hogy a "földszint" teljesen berendezésre került, így sem emelőgép, sem pedig állványzat nem alkalmazható a takarítás során.


De miért is kellene a fejünk feletti területet takarítani ?

A mindennapok során keletkező szálló por, a meleg hatására felfelé száll, és az idő folyamán leülepedik a felületeken - csövek, kábelcsatornák, légtechnikai vezetékek., stb.. Ez a por mennyiség az idő folyamán egyre csak nő.


Ennek a felhalmozódott por és szennyeződés rétegnek idővel , technológiai , higiéniai és egészségügyi kockázatai is vannak. Egy 100-200 m2 területen akár 2-3 kg mennyiségű por és szennyeződés is lerakódhat az évek folyamán.


A jobb oldali képen egy festő üzem plafonjáról és csöveiről összegyűjtött pormennyiség látható. Kb 20 kg-ot sikerült összeporszívóznunk 4 nap alatt. Ez egy extrém környezet volt, így a mennyiség is különleges, de jól mutatja, hogy fizikailag hogyan is néz ki az összegyűjtött por.



Mi a Freedom Clean-nél , olyan technológiával dolgozunk , amely akár 8,5 m -es magasságban is lehetővé teszi a csövek, kábelcsatornák , és légtechnikai szerelvények száraz tisztítását, portalanítását - gyorsan és egyszerűen.



A technológia nem igényel állványozást, emelőgépet - sőt egy gyártó üzemben még a termelést sem akadályozza - hiszen a gépek között állva, sétálva elvégezhető a művelet.

Tapasztalataink alapja , ezzel a megoldással bármilyen nehezen megközelíthető helyről a lerakódott por 90-95%-a gyorsan eltávolítható, és a takarítás közben lehullott por mennyisége is elenyésző.


A takarítás során a műveletet egy videokamerával követjük nyomon, ami lehetővé teszi, hogy a takarítást végző személy online - élő adás segítségével irányítsa az eszközt, illetve az ügyfél is bármikor ellenőrizheti a takarítás eredményét.


Erősen javasoljuk, hogy minden üzemvezető, karbantartási vezető, nyitott mennyzetű élelmiszerboltot irányító sétáljon ki most a csarnokba, eladótérbe, raktárba és emelje fel egy kicsit a fejét, nézze meg a plafonon futó csövek, szellőzők, kábelcsatornák állapotát és gondolkodjon el, hogy vajon az ott dolgozók egészsége, az eladásra kínált élelmiszerek biztonsága, a gyártósorról lekerülő termékek minősége nem érdemelné-e meg a tiszta, higiénikus környezetet? Attól még, hogy egy terület tisztának és biztonságosnak látszik lent, nem biztos, hogy fent is az.


Amennyiben szeretne egy ingyenes felmérést vagy bemutatót kérni, keressen bennünket bizalommal.


Minőség, Innováció, Partneri kapcsolat - ezek a Freedom Clean értékei





















Recent Posts

See All
bottom of page