top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureevelin

Nem mindennapi feladat

Updated: Jun 3, 2021


Néhány héttel ezelőtt megcsörrent a telefon és igazán különleges helyszínre hívtak bennünket takarítást felmérni. Befejeződtek az egyik legcsodálatosabb Észak-Magyarországi kastélyunk felújítási munkálatai és az átadás előtti piperetakarítás megtisztelő feladatára adhattunk be ajánlatot.

Már a munka felmérése is több órán át tartott. Többezer négyzetmétert vizsgáltunk át tüzetesen, hogy minden felületet, minden szennyeződéstípust be tudjunk azonosítani és minden szükséges eszközt, gépet, tisztítószert fel tudjunk becsülni.


Néhány nappal később megérkezett a válasz, hogy bennünket bíznak meg a feladattal. Azonnal megkezdtük az előkészületeket, hiszen egy ilyen kaliberű feladat hihetetlenül sok tervezéssel jár. A felületekhez és a szennyeződésekhez passzoló géppark és a tisztítószerek kiválasztásához külső szakértőt is bevontunk, mert el akartuk kerülni még csak a lehetőségét is annak, hogy ezekben a kényes, régi felületekben valami kárt okozzunk. Előre láttuk, hogy gépeket nem nagyon fogunk tudni használni, sokkal nagyobb jelentősége lesz a kézi munkának. Végül a nagyobb felületekhez egy kisebb méretű súroló automatát választottunk, ami könnyen mozgatható a szintek között. A teraszok érdesebb, szennyezettebb felületéhez egytárcsás súrológépet készítettünk, a kézi felmosáshoz pedig Vileda professional felmosószettet, ami szerintünk a legalkalmasabb az ipari területek kézi tisztítására.



Közben elkezdtük toborozni a csapatot is, a legprofibb, legönállóbb, legnagyobb munkabírású takarítóinkat választottuk ki erre a munkára és kitaláltuk a logisztikát is.


Több, mint 2 órára van a kastély Egertől, a főhadiszállásunktól, ezért napi 5 óra utazással, vagy ott alvással lehetett tervezni. Mivel a csapatban sok édesanya van, úgy döntöttünk inkább mindenki aludjon a saját ágyában és vállaljuk a hajnali kelést és a napi 5 óra utazást. Nálunk, a Freedom Clean-nél az egyik fő érték, hogy megbecsüljük a csapattagjainkat és mindent megteszünk, hogy ne csak a legjobb munkafeltételeket biztosítsuk nekik, hanem jó érzésekkel dolgozzanak nálunk. Úgy gondoljuk, hogy ez az egyik fő összetevője egy profi eredménynek.




A munkálatok 10 napot vettek igénybe. A különlegesebbnél különlegesebb fa és márványburkolatok, a restaurált kandallók és kovácsolt vas csillárok, csigalépcső, ólomüveg ablakok feladták a leckét a csapatnak. Nem volt egyszerűbb az óriási terület állandó bejárkálása sem. Szinte minden nap meghaladta a napi megtett út a 10 km-t, de a vezetőknek a 20km sem volt ritka.



A legnagyobb kihívást mégis az 5 méter magas, impozáns látványt nyújtó ablakok tisztítása jelentette. Ugye, hogy amikor a napfény csillanását csodálja az ember egy régi kastély hatalmas ablakain, akkor nem is gondol a 11 fokos kihúzható létra tetején halált megvető bátorsággal egyensúlyozó takarító hölgyekre? 😉



Mint minden építés, felújítás utáni takarítás, ez is rejtegetett meglepetéseket, kalandokat, nem várt eseményeket. Ezekkel mindig számolunk, mert egy ekkora kaliberű építkezésen soha nem lehet tudni mi adódik. A kitakarított területre újra felvonuló villanyszerelő csapat, a nem működő teherlift, a hirtelen megszólaló tűzriadó jelző sziréna, a kastély örökösének, a Gróf úrnak váratlan betoppanása csak színesítette a takarítócsapat "szürke hétköznapjait".

A hajnali kelések és késő esti hazaérkezések és a nehezítő körülmények ellenére összpontosított, precíz, alapos munkát végzett az alakulat, mint mindig. A megrendelő teljes mértékben elégett volt az eredménnyel. Nagyon büszkék vagyunk minden egyes dolgozónkra és természetesen hálásak azért, hogy ezt a feladatot elvégezhettük. Megtisztelő volt és hatalmas élmény.


830 munkaóra, 2700 levezetett kilométer, 2800 kitakarított m2, 1 elégedett ügyfél ✌️





Recent Posts

See All
bottom of page