top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureevelin

Mi a probléma az Ózongenerátoros fertőtlenítéssel ?

Updated: Jun 13, 2020

Az interneten reklámozott technológiák nagyon egyszerűnek és házilagosan kivitelezhetőnek tűnnek. A kereskedők a technológiáknak  a jó oldalát mutatják be, a kedvező költségek pedig igazán csábítóak.


Az ózongenerátoros fertőtlenítésnek számos előnye van, ez a technológia azonban a mindennapi fertőtlenítésre nem alkalmas. Az orvosok egyöntetű véleménye ugyanis az, hogy az ózonnal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert a tüdőhólyagocskák sejtjeinek membránja a vírusmembránhoz hasonlóan érzékeny, nagyon alacsony ózonkoncentrációtól is károsodik.

Ha hosszabb időn keresztül lélegzünk be olyan levegőt, melyben az ózon koncentrációja meghaladja a határértéket, az alábbi tüneteket tapasztalhatjuk:


- Tüdő irritáció, vagy fertőzés - Légzési nehézségek

- Köhögés, zihálás - Maradandó tüdőkárosodás

- Asztma kiújulása - Nagyobb esély tüdőbetegségek kialakulására

- Csökkent légzéskapacitás.


Vajon biztosak lehetünk benne, hogy a saját használatra vásárolt ózongenerátorunkat szakszerűen megfelelő behatási idővel használjuk a megfelelő légtérben? A kockázat óriási.


És még egy érv amiért  az Ózongenerátoros fertőtlenítés NEM a megfelelő megoldás a napi fertőtlenítésre :


A fenti kockázatokon kívül tudnunk kell, hogy az ózon egy erősen oxidáló anyag, ami nem jelent komoly problémát rövid idejű, vagy időszakos használatban. A gyakori használata azonban károsítja a berendezési tárgyakat. A gumi és más szerves anyagok általában hevesen reagálnak az ózonnal. A műanyagok közül a fluorozott polimerek (teflon, PTFEP, VDF, PEPF, ETFE) állnak ellen jól az ózonnak, de ezek az anyagok különleges műszaki polimerek. A háztartások és az üzlethelyiségek berendezései nem ilyen anyagokból készülnek. A hosszú távú ózon behatás az egyszerűbb műanyagokat sajnos erősen roncsolja, ami a berendezések korai elhasználódásához vezethet. Hosszú távon elképzelhető, hogy a generátor költsége és az elhasználódott berendezések cseréje többe kerül, mintha profikra bízná a fertőtlenítést.


A Freedom Clean csapata a mindennapi fertőtlenítéshez a hidegködös felület-fertőtlenítést ajánlja.


A fertőtlenítéshez használt szerek  virucid, fungicid, és baktericid hatású vízbázisú szerek. Ez utóbbi tulajdonság biztosítja a hidegködös kijuttatást is. Az ULV technológia lehetővé teszi a fertőtlenítő folyadékok kijuttatását bármilyen felületre a lehető legkisebb szermennyiség hatékony felhasználásával. A professzionális eszközök képesek akár 0,2 mikrométer átmérőjű cseppek létrehozására is. Ilyen cseppekkel be lehet vonni egy papírlapot is anélkül, hogy elázna - így alkalmas akár irodák fertőtlenítésére is .

Ezen kívül a kijuttatott szereknek semmilyen károsító vagy roncsoló hatása nincs, tehát hosszabb távú alkalmazásuk NEM károsítja a kezelt felületeket.


A Freedom Clean tapasztalata szerint ez a technológia terheli legkevésbé a környezetet mindamellett, hogy az általa nyújtott biztonság teljesen megfelel a lakossági igényeknek.


Amennyiben kérdése van a fentiekkel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére


Bízza SZAKÉRTŐKRE a fertőtlenítést, bízza ránk ezt a napi terhet, hogy Ön a fontos dolgokra tudjon koncentrálni.

231 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page