top of page
Blog: Blog2
  • Writer's picturelaszlonorbert

A kevesebb néha több


Néhány éve még üzemvezetőként építettem Magyarország egyik legújabb és leginnovatívabb készház gyárát a Berger Házakat . Mint üzemvezető az én felelőségem volt a termelés, üzemeltetés és ezen belül természetesen a takarítás szervezése irányítása is. Így visszagondolva - meglepő módon az egyik legproblémásabb terület éppen a takarítás volt. Saját takarítónőt alkalmaztunk , aki profi volt a szakmában, ügyes, lelkiismeretes, és elkötelezett. De akkor mi volt a gond?


Igen sok időt töltöttem azzal, hogy ha beteg volt megszerveztem a helyettesítést ( külső forrásból ) vagy munkaidő cserével , ha a kisgyereke volt beteg akkor is helyettesét kellett szereznem, ha valamilyen fontosabb eseményt szerveztünk, akkor az eltérő munkaidőt kellett egyeztetnem, és mindeközben hol ez a vegyszer fogyott el , hol a takarító eszköz ment tönkre, és még sorolhatnám a sok-sok apró-cseprő problémát ami rengeteg időmet és energiámat vette el.

Vezetőként ezt az időt tölthettem volna sokkal hasznosabban, például a gyártási folyamat optimalizálásával, a dolgozóim motiválásával, a raktár / készletezés fejlesztésével, pénzügyi tervezéssel, stratégia építéssel , vevői kapcsolattartással ami a vállalkozás számára a valódi hajtóerőt biztosította volna.

Vezetőként ma már máshogyan döntenék , és gondolkodás nélkül külsős takarító céget foglalkoztatnék , még akkor is ha a számok első ránézésre nem ezt mutatják - mert hát hogyan lehet a pénzben kifejezni azt az időt , amikor egy vezető nem a fő feladatára fókuszál - vagyis vezet , és viszi előre a cégét - hanem a vállalkozás számára értéket nem teremtő dolgokra fókuszál.

A kevesebb néha jóval több. Vállalkozóként , cégvezetőként talán olcsóbbak tűnik saját takarító személyzetet alkalmazni , de a nap végén én azt gondolom, hogy összességében jóval többe kerül mint egy profi céget megbízni, és ezzel letenni minden ezzel kapcsolatos szervezést, tervezést, adminisztrációt , beszerzést , helyettesítést , személyi problémát, stb.. Ha profi megoldást keresel , vagy tennél egy próbát keress bennünket bizalommal:


46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page