top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureevelin

Freedom Commando akció

Már nagyon régóta várom ezt a pillanatot, amikor hivatalosan is bejelenthetem, hogy a Freedom Commando visszatért, újra akcióba lendült.

Még 2015-ben fogalmazódott meg bennünk az a gondolat, hogy az üzletszerű takarítás mellett szeretnénk valami lélekemelő, jótékony célú tevékenységet is végezni. Elhatároztuk, hogy létrehozunk egy szervezetet, mely minden hónapban ingyenesen kitakarít egy elhanyagolt közterületet, rendbe teszi egy rászoruló család házát, vagy megtisztít egy olyan közterületen lévő tárgyat, eszközt, ami sok embernek örömet okoz.

2015 év végére testet is öltött ez az elképzelés, melyet Freedom Commando-nak neveztünk el. Az akciókban részt vett az egész csapat, vezetők és takarító kollégák, ismerősök, iskolások és ismeretlen támogatók. Néhány évig aktívan működtünk, a szervezet Facebook oldalán meg lehet nézni milyen izgalmas kalandjaink voltak:

Az idei év különleges helyzete újra életre keltette a gondolatot, hogy a meglévő technikai eszközeinkkel és a raktáron lévő fertőtlenítőszerünkkel milyen egyszerűen milyen sok helyet tehetnénk biztonságosabbá.

Az idei első Freedom Commando akcióval az andornaktályai óvodát vettük célba. Mivel 3 gyermekünk is érintett/érintett volt ebben az intézményben, különösen szívünkön viseljük az ügyeiket. Gyönyörű helyen, óriási kerttel, nagy nagy szeretettel és odafigyeléssel várják a gyerekeket nap mint nap. Természetesen a rendszeres fertőtlenítésre is odafigyelnek, az ott dolgozók körültekintően, az előírások szerint folyamatosan végzik. Nem is ezért választottuk őket, hanem mert úgy gondoltuk, hogy néha nem árt egy gépi fertőtlenítés is, melynek során a legapróbb résekbe is bejut a fertőtlenítőszer és a legcsekélyebb esélye sem marad semmilyen vírus életben maradásának. Így olyan felületek is kezelést kaphattak, amiket nagyon nehéz lenne napi szinten, rendszeresen átmosni, például a játékok, a textíliák, és az összes tárolóeszköz.

Július 19.-én vasárnap a hidegködös gépünkkel minden zegzugot lepermeteztünk, hogy a legkisebbek teljes biztonságban legyenek. Nézzétek meg az erről készült rövid kis videónkat:


Ha bármilyen ötlet felmerül bennetek, hogy kinek és milyen módon tudna segíteni a Freedom Commando legközelebb, írjatok bátran!

212 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page